Марин льо Пен призова за международна конференция за тероризма

Лидерът на френската партия „Национален фронт“ Марин Льо Пен заяви, че Париж трябва да организира международна среща на борбата с тероризма

Тя каза това в интервю за телевизионния канал „Франс 3“, коментирайки скорошните терористични атаки в Обединеното кралство.

„Аз вярвам, че президентът Еманюел Макрон трябва да бъде инициатор на срещата във формата на конференцията в Ялта за борбата срещу тероризма“, каза Льо Пен.

В същото време бившият кандидат-президент посочи, че мерките, предприети от френските власти на национално ниво, не са достатъчни.

„В страната има извънредно положение. Но това не пречи на чуждестранни ислямисти да провеждат пропаганда на омразата на нашата територия“, каза лидерът на „Национален фронт“.

По-рано Елисейския дворец заяви, че френски граждани са били засегнати от терористичната атака снощи в британската столица.

„Франция прави всичко възможно, за да помогне на жертвите“, каза Макрон. Той изрази солидарност с британския народ. И увери, че Франция, заедно с Великобритания и други страни „ще продължи да полага всички усилия, за да се бори срещу тероризма“.

- реклама -