Марибор бързо намери заместници на звездите си
Двамата нови в Марибор - Блаж Върховец и Съни Омореджи

Марибор взе словенски национал и нигерийски нападател

След като през седмицата се раздели със звездите си Желко Филипович и Жан-Филип Менди, Марибор бързо привлече техни заместници. Новите са словенският национален халф Блаж Върховец и нигерийският нападател Съни Омореджи. Досега те бяха футболисти на Целье и играха срещу Марибор във финала за купата на Словения в края на миналия сезон.

Искам да върна титлата в Марибор

„Радвам се, че с изявите си привлякох вниманието на Марибор. Моята цел е да играя в евротурнирите и искам да стигна възможно най-далеч с новия ми клуб. Не на последно място, нашата отборна цел е да върнем титлата в Марибор. Ще ми бъде нужно малко време, за да свикна с новите ми съотборници, но съм сигурен, че ще радвам феновете с играта си“, каза Върховец. Бившият капитан на Целье ще бъде заместник на Филипович на поста дефанзивен халф. Той подписа договор за три години със съперника на Левски в квалификациите за Лига Европа.

В Марибор има огромна конкуреция

Нигерицът Омореджи, който ще трябва да замести голмайстора Менди, има 22 гола в 52 мача за Целье. Той взе номер 14, а Върховец – номер 5. „Идвам, за да покажа какво мога. Искам да се развивам и огромната конкуренция в тима ще ми помогне. Наясно съм, че не мога само да искам да съм титуляр – ще трябва да се преборя за това“, каза Омореджи.

- реклама -