Мъри Стоилов, Наско Сираков
Снимка: скрийншот levski.bg

Мъри: Затварям чалготеката, отварям професионалния клуб

Новият треньор на Левски Станимир Стоилов даде първата си пресконференция след завръщането си в клуба. Мъри беше представен от Наско Сираков, който каза, че той ще подпише договор за три години. „Бих му дал безсрочен договор, но официалният такъв, с който ще бъде регистриран в БФС, ще е поне за три години. Затова и фланелката е с номер 2024“, каза Сираков.

„Изключително съм щастлив за Левски. След 13 години най-успешният ни треньор се завръща в клуба. Искрено вярвам, че това ще е повратна точка за бъдещето на Левски. Добре дошъл, Мъри, у дома и искрено ти пожелавам успех“, добави Сираков.

„Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. Мечтите ми и желанията ми бяха да се завърна в много по-ползотворна и положителна обстановка. За съжаление тези 13 години, в които съм отсъствал от клуба, само се е рушило. За мен Левски е основно любов. Важно е да има стабилност във финансирането на клуба“, каза Стоилов.

„Безброй са раните на левскарите. Не знам дали ще има време да зараснат. Не очаквам утре да литнем и да направим чудеса. Очаквам подкрепа. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Ще бъде труден период. Много пъти се е налагало да взимам нестандартни решения, да бъда остър. Ще имам цели. След като сме Левски трябва да си поставяме високи цели. Изоставаме още сега от борбата за титлата, но трябва да мислим изключително позитивно, да мислим за класиране в евротурнирите и за спечелването на купата. Ще спазваме дисциплината във всяко едно отношение. Навсякъде левскарят трябва да е за пример. В последните години видях една съблекалнята, която само се извиняваше. Безброй загуби за нас. Затварям чалготеката в отбора, а отварям професионалния футболен клуб“, каза Мъри.

Стоилов: Футболистите се измориха да губят

„Никога не съм се притеснявал за себе си. Когато съм бил треньор на Левски, винаги съм се притеснявал какво ще стане с Левски. Знам, че футболистите са най-изстрадалите. Те се измориха да губят. Футболистите трябва да се променят, ако искат да обикаляме трибуните в добро настроение. Нямаме реки от пари, а имаме сигурност. С добра работа може да очакваме по-добри резултати. От утре се захващаме с по-сериозната работа. Пред Левски е изключително тежък път. Футболните ни противници избягаха прекалено много напред във всяко едно отношение. Лудогорец избяга изключително много напред, защото вече има завършена база. Няма да бъда истински щастлив, ако редуваме слаби и силни игри. Ще се опитаме да променим мисленето и начина“, допълни треньорът.

- реклама -