Мъри, Лопес

Мъри взе титлата на двойки в Куинс при завръщането си

Завръщането на Анди Мъри от операция на бедрото, която можеше да сложи край на кариерата му, се превърна в приказка. Британецът и Фелисиано Лопес спечелиха титлата на двойки в Куинс Клъб. При това часове, след като Лопес бе вдигнал трофея на сингъл. Мъри и Лопес надвиха Джо Салисбъри и Раджийв Рам с 7-6 (6), 5-7, 10-5. За британеца титлата е първа на двойки от 2011-а насам.

Фелисиано Лопес пък стана първият тенисист от 1997-а, спечелил две титли на Куинс в една и съща година. Преди 20 години това направи австралиецът Марк Филипусис.

Мъри: Всичко е супер, няма болка

„Насладих се на цялата седмица. Бях спокоен в началото и все по-нервен в края. Може би и защото спортните инстинкти се върнаха. Бедрото беше супер. Не изпитах никаква болка“, заяви шампионът, който се върна на корта след година отсъствие. Допреди началото на седмица пък той и Лопес никога не бяха играли заедно.

Лопес пък обяви, че въобще не си е помислял, че може да спечели и двете титли. „Това се случва може би веднъж в живота. Изключително трудно е да спечелиш един трофей, камо ли два. Направо не мога да повярвам“, каза испанецът.

Мъри, Лопес
Лопес не сядаше по време на почивките заради проблем в гърба

Забележителното постижение на Фелисиано Лопес

Испанецът изкара 8 от последните 24 часа на корта. В събота той игра 5 часа – първо на сингъл, а после два мача на двойки. В неделя той се справи за 2 часа и 49 минути с Жил Симон във финала на сингъл. А час по-късно вече играеше във финала на двойки. Именно той обаче обърна тайбрека в края с пет последователни точки.

- реклама -