Станимир Стоилов

Мъри Стоилов: Миналата година беше една от най-добрите за мен

„Изминалата година с Астана бе една от най-добрите в кариерата ми, но не мога да кажа, че е най-добрата, тъй като имах страхотни сезони с Левски преди години“. Това заяви треньорът на Астана Станимир Стоилов в интервю за официалния сайт на УЕФА.

Българският специалист спечели дубъл в Казахстан и класира отбора за груповата фаза на Лига Европа. Той призна, че все още е мотивиран, въпреки че спечели всичко с Астана.

Моята основна мотивация е да подобряваме качеството на играта. Искам да помогна на Астана да стане редовен участник в групите на евротурнирите, за да може нашият отбор да достигне едно средноевропейско ниво. От треньорския щаб се стараем да се самоусъвършенстваме и да помагаме на футболистите да прогресират всеки ден. За момента съм концентриран върху успехите на Астана и мисля само за тях. Разбира се, всеки треньор иска да се развива и да изпробва възможностите си в по-силно първенство. Ако постъпи предложение от топ първенство, ще го помисля. Имаше много подобни информации, някои бяха само слухове, а други – верни. Засега имам контракт с Астана и искам да завърша работата, която започнах тук преди три години. Аз имам ангажимент пред клуба и искам да го изпълня докрай„, коментира Стоилов.

Успехите с Левски

В интервюто Мъри си припомня и за най-силните си сезони начело на Левски и участието в Шампионска лига. „Много добре помня този сезон, той показа колко голяма е разликата между топ отборите в Европа и нас. Бяхме в група с действащите шампиони на Англия, Испания и Германия, най-силните първенства в Европа. Беше ни интересно да се съревноваваме с тях и е хубаво, че играчите на Левски не се бояха от своите съперници, стараеха се да се проявят в най-добрата си страна. Една година преди това стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа, но груповата фаза на Шампионска лига е много по-високо ниво“, споделя Мъри.

- реклама -