Станимир Стоилов Мъри Левски
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Мъри: Ако има нов собственик, подавам оставка

Станимир Стоилов обяви, че ще подаде оставка от треньорския пост в Левски, ако клубът има нов собственик. Мъри говори пред телевизия 7/8.

В момента в Левски се извършва одит, поръчан от „Юнайтед Груп“. През юни се разбра, че компанията има интерес към придобиване на акциите на сините.

„Ако намерим такъв нов собственик, мисията ми е изпълнена на 100%. Изключвам футболните ми успехи като шампионски титли, многократни четвъртфинали в евротурнирите, Шампионска лига и Лига Европа. Това не е толкова важно. В момента мисията беше много по-важна. Обмислям, когато я приключа, да си подам моята оставка“, каза Стоилов.

„Това не е, за да извиваме ръцете на новите собственици, а да дадем шанс на новия човек да прецени с какви хора иска да ръководи клуба и ако имаме единомислие, ще продължим да работим. Но за мен тогава Левски няма да е като клуб, който обичаш, а и футболен бизнес“, добави Мъри.

Според Стоилов в последните години в клуба не е водена правилна политика. „Трупани са задължения на гърба на Левски. Не са плащани такива към играчи, агенти, клубове и най-вече към държавните институции. Много задължения са заради сектор А – хубав и прекрасен е, но трябва да бъде построен с готови пари. Сега задълженията са на Левски, а не на отделни хора или личности“, добави треньорът.

- реклама -