Станимир Стоилов Мъри
Снимка: скрийншот

Мъри: Левски е близо до това да се превърне в хегемон

Левски може да стане хегемон в българското първенство. Това заяви треньорът Станимир Стоилов. Мъри говори пред клубната телевизия в обзора си за 2022 г., като отговори и на въпроси на фенове.

Стоилов изтъкна, че най-голямата победа в постигнатото през последната година е промяната в отношението на левскарите.  „Зарадва ме връщането на децата по стадионите. По тренировките и мачовете обичта на хората ме зарадва. От доста години насам в Левски не е имало такава емоция и такава тръпка“, каза Мъри.

„С оглед на целия сезон мисля, че Левски е близо до това да стане хегемон в българското първенство. Естествено, трябва да се наместят мозайките. Футболистите, с които разполагаме във всеки мач, особено с лидерите, показаха, че могат да играят наравно, дори по-добре. Имаме много интересна сплав между млади и опитни играчи. В нашия отбор се създаде възможност младите да играят по-редовно. В трите позиции в средата на терена – ние имаме само български играчи плюс вратаря. Гарантирам участие поне на четирима български играчи във всеки мач, което е доста положително“, добави той. Мъри все пак каза, че е разочарован от резултатите, които Левски е постигнал до този момент в шампионата.

Стоилов разкри, че в бъдеще се вижда като спортен директор на клуба. „Мислим за следващите хора, които ще управляват клуба – да имат футболисти със стойност. Миналия път, когато бях в Левски, всички футболисти бяха продадени, което означава, че са имали висока стойност. На Левски бъдещето му е осигурено като години, като игра напредва и остава да се оправят другите неща“, завърши Стоилов.

- реклама -