Анди Мъри
Снимка: twitter.com/atptour

Мъри е на полуфинал в Доха, Рубльов отпадна

Анди Мъри се класира за полуфинал на турнира в катарската столица Доха, след като победи Александър Мюлер. Шотландецът се наложи над французина в три сета – 4-6, 6-1, 6-2. Срещата продължи малко над два часа.

35-годишният шотландец започна слабо, но във втория и третия сет не даде шанс на съперника си. На полуфинала Мъри се изправя срещу чеха Иржи Лехецка. Ледецка, непоставен в схемата, изненадващо елиминира водача Андрей Рубльов. Той се справи с руснака в три сета – 4-6, 6-4, 6-3.

„В първия сет не бях достатъчно прецизен и концентриран. Но най-доброто от моите удари се видя след това. Играх доста в последните дни и този турнир определено ще е добър тест за издръжливостта ми“, заяви Мъри.

21-годишният Лехецка се справи отлично на Australian Open, но явно продължава да е в добра форма. И трите сета срещу Рубльов се развиха по един сценарий – с ранен пробив. В първите два те бяха за Рубльов, но във втория Лехецка показа характер и здрави нерви. Третата част започна с ранен пробив в полза на чеха за 3-0 и мачът беше затворен с втория мачбол.

- реклама -