Марешки: „Воля“ няма да бъде политически рекетьор, оставаме в парламента – ВИДЕО

Веселин Марешки и Кръстина Таскова са подали заявленията си за отказ от депутатския имунитет

Веселин Марешки и Кръстина Таскова от „Воля“ са подали заявленията си за отказ от депутатския имунитет по искане на прокуратурата. Това съобщи лидерът на „Воля“  в кулоарите на парламента. Преди тях други четирима депутати – един от Воля, един от ГЕРБ и двама от БСП, се отказаха доброволно.

Марешки оповести и решението на партията му депутатите й да не напускат парламента. „Ние казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на тези двамата от постовете им (вицепремиерите на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, бел.р.), можем да прибегнем до неявяване в залата, припомни той. Лидерът на „Воля“ обаче оправда решението си да не отсъстват от пленарната зала с желанието на симпатизантите и членовете на партията. Те настоявали „Воля“ да се регистрират, защото отсъствието било „бягство от отговорност“.

„Да, ние знаем, че е много по-лесно и за нас да бъдем извън парламента и да трупаме дивиденти. Обмисляхме, само че това няма да напълни джоба на българите. Решихме, че това не е в наш стил да се крием и да бягаме. Воля не е била политически рекетьор, каза Марешки и гарантира, че депутатите му ще бъдат в залата.

Воля никога не е била политически рекетьор, заяви Марешки.

Накрая лидерът на „Воля“ размаха пластмасов кокал, за да покаже как двамата вицепремиери са „оглозгали“ държавата. Повод се оказа медийна публикация от преди седмица, в която пише, че Марешки е получил кокал от говедо, който внесъл в парламента. Сега Марешки показа, че кокалът не истински.

Още от брифинга на ПГ „Воля“ в парламента вижте във видеото: