Марешки тръгва към евровота със земеделците на Спас Панчев и партията на Касим Дал

Партия „Воля” на Веселин Марешки обяви в парламента, че ще участва на европейските избори в коалиция, предаде БТА. Обединението се казва „Воля – българските родолюбци” и в него влизат формации, свързвани с познати лица.

Сред тях е Земеделски съюз „Александър Стамболийски” на друг депутат – избраният от листата на „БСП за България” Спас Панчев, който напусна „червената” коалиция заради разногласия с „Позитано” 20.

В обединението влиза и Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), създадена от бившия зам.-председател на ДПС Касим Дал. Политическата сила, ръководена днес от бившия военен зам.-министър Орхан Исмаилов, беше във властта като част от Реформаторския блок при предното правителство на Бойко Борисов.

Във „Воля – българските родолюбци” влиза и партия „Обединена социалдемокрация”. Тя през годините също е била свързана с БСП, като в ръководството й бяха синът на Андрей Луканов – Карло, а също и бившият съветник на Бойко Борисов Кольо Парамов.

Вчера стана ясно, че в новото обединение няма да влезе СДС заради идеологически и геополитически различия.

Новата коалиция се обединява около цели като „европейски доходи”, „ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност”, „защита на интересите на българските земеделци и предприемачи” и „етническа и религиозна толерантност”.

- реклама -