референдума

Марешки няма да се бори за президент

Веселин Марешки няма да се бори за президент. Аптечният и петролен бос се отказа от кандидат-президентската надпревара със специално писмо до медиите.

Марешки посочва две причини за решението си.

Той обяснява, че така ще има възможност да се насочи към най-важната си задача: „родолюбивото и патриотично дело – разбиване на картела в горивата“.

„Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса”.

Като втора причина за отказа си, Марешки посочва това, че партиите не гледали сериозно на тези избори.

„… все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през Прехода – било то като депутати, министри, и. т.н. се спрягат за надпреварата. Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори.

Според Веселин Марешки, политическите сили у нас правят опит за пълно обезличаване на президентската институция.

„Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължа да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания.

Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред. А ние продължаваме!“

- реклама -