сн. БГНЕС

Марешки: Горивата може да поевтинеят с 30-40 ст. с държавните бензиностанции

Проверката в Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла. Това заяви пред Нова ТВ председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Такива влизания в офиси трябваше да има при предишни проверки. Не съм сигурен дали ако е имало документи, те не са заличени. Не мога да съм убеден в крайния ефект от тази акция”, посочи още депутатът.

Цената на горивата може да падне с 30-40 стотинки с изграждането на държавни бензиностанции.

Закон за горивата отлагане промени Министерство на финансите, резерв, петрол, бензиностанции

„При стабилизиране на пазарните нива на международните пазари се видя, че може да се поддържа разлика в размер на 30-40 стотинки  от това, на което се продаваше стандартно в България. В тази криза, през която минахме сега и срива на международните пазари, можеше да се достигне и до по-големи разлики“, прогнозира Марешки.

Марешки отново подчерта, че създаването на държавни бензеностанции е отдавнашна негова идея

„Да, това е лично моя идея. В последните няколко години аз започнах тази своя битка. Казвал съм, че държавата трябва да излезе срещу този проблем и да го реши с нейната мощ”, допълни той.

Според него държавните бензиностанции може и да не се зареждат през „Лукойл”.

„Не, това не е задължително, но това е най-лесният вариант. Тази идея не я виждам като някаква битка срещу „Лукойл” или срещу някой друг от играчите на пазара. Виждам я като опит за оздравяване на пазара и за неговото нормализиране”, заключи Марешки.

- реклама -