Диего Марадона, погребение
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Марадона беше погребан в тесен семеен кръг

Легендата Диего Марадона беше погребан в покрайнините на Буенос Айрес. Това се случи снощи, на частно погребение в покрайнините на Буенос Айрес.

С настъпването на здрача Марадона е бил погребан след обикновена религиозна церемония, на която са присъствали членове на семейството му и много близки приятели в гробището „Бела Виста” край аржентинската столица.

Диего Марадона почина в сряда на 60-годишна възраст. По предварителни данни причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност. Във връзка със смъртта му в Аржентина е обявен тридневен траур.

По-рано в президентския дворец в Буенос Айрес се проведе церемония за сбогуване на феновете с Диего. Гражданското поклонение започна относително спокойно, но в един момент започнаха сблъсъци между полицията и феновете. Причината беше, че много от тях не успяха да отдадат последна почит на легендата.

Диего Марадона, кортеж
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите обаче разрешиха на хората да гледат процесията. Така кортежът между президентството и гробищата беше проследен от хиляди. Стотици пък се събраха на оградата и входовете на гробището.

- реклама -