Манолова
сн. БГНЕС

Манолова търси документи в „Булгартрансгаз“, ГЕРБ й поискаха оставката като председател на Комисията по ревизията

Председателят на парламентарната анкетна комисия по ревизия на предишното управление Мая Манолова и още четирима от членовете на комисията отидоха днес в „Булгартрансгаз“, за да получат  в електронен вариант изисканите документи по изпълнението на проекта „Турски поток“.

След среща с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов и принципала – министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, Манолова и заместник-председателят на комисията – Георги Георгиев от партия „Има такъв народ“ се възмутиха, че няма да получат документацията в поставения от тях срок.

сн. БГНЕС

„Не само, че няма да ги получим в срок, но разбрахме, че т.нар. „чувствителна информация“, представляваща твърдение за търговска тайна, няма да ни бъде предоставена и има голям вероятност да не ни бъде предоставена“, отбеляза Георги Георгиев.

От дружеството казаха, че става дума за 800 хиляди страници.

ГЕРБ ще внесе искане за оставката на Мая Манолова като председател на Комисията по ревизията в парламента.

Повод за това стана посещението на Манолова, заедно с членове на комисията в „Булгартрансгаз“, което от ГЕРБ окачествиха като „нахлуване“.

„Манолова нахлу в държавното дружество и поиска всички документи за реализацията на Балкански поток до понеделник, при това на електронен носител. Това е огромна по обем работа, а в има чувствителна информация. Тя трябва да се даде с подпис и печат на дружеството, това е вероломно нахлуване в държавно дружество, което не подобава на на един народен представител. Това е „Констинброд“ в енергетиката“, заяви министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

„Манолова злоупотреби с дадената й власт и превърна дружеството в цирк. Ще искаме оставката на Мая Манолова – заради тежка неадекватност, защото това, което се случи днес е пълен абсурд. Аз съм член на тази комисия, но никой не ме информира за това посещение в „Булгартрансгаз“. Нямаме нужда от Мая полицая“, коментира народния представител Тома Биков и попита дали това е било заседание на комисията за ревизия.

От ГЕРБ настояха „Изправи се! Мутри вън!“ да предложат друг председател на Комисията по ревизията от тяхната парламентарна група. Те ще обмислят дали и да не сезират прокуратурата, тъй като дружеството е със специален достъп.

- реклама -