Мая Манолова

Манолова: Слави Трифонов и „Демократична България“ са наши естествени партньори

Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот. Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер. Той така и не разбра, че за да се започне процедура за приемане на нова Конституция, е необходимо да има конституционен проект. Какво ще предложи Борисов? Чл. 1 да гласи „Борисов да е премиер до живот“ ли?

Това заяви днес Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ във видео, което излъчи на живо във Фейсбук профила си. По-рано днес председателя на ГЕРБ Бойко Борисов лансира идеята да се свика Велико Народно събрание, което да приеме и нова Конституция.

Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние – партиите на протеста, които сме първа политическа сила, заяви още Манолова.

„Борисов, осъзнай се кое е мястото, което ти отреди българският народ! Ти вече не си в позицията да определяш дневния ред нито на държавата, нито на парламента. На тези избори народът показа на Борисов „червен картон“. От него се очаква да изпълни конституционната процедура и да внесе предложение за кабинет. Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация и че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито моделът, по който той управляваше. Борисов си отива и неговите „чакали“ повече няма да колят и бесят в българския парламент“, категорична бе Манолова.

Тя припомни конституционната процедура, че ако Борисов не състави кабинет, мандатът ще се връчи на втория – Слави Трифонов. „От „Изправи се.БГ“ ясно сме казали, че наши естествени партньори са партията на Слави Трифонов и Демократична България“, каза още тя.

Ще бъдем парламентарен омбудсман и дали на Борисов му харесва, или не, това не го решава той, категорична бе Манолова.

- реклама -