Мая Манолова, коалиционен партньор, Кирил Петков, Асен Василев, партия, коалиция, Демократична България

Манолова се самопредложи за коалиционен партньор на новата партия на Петков и Василев

Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова вече изяви желание да се коалира с несъздадената партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Според нея в обединението трябва да участва и „Демократична България“.

„Отправям публично този призив към Христо Иванов и към Кирил Петков и Асен Василев за обединение на промяната, която да бъде първа политическа сила в следващия парламент, да има правителство на промяната“, каза Манолова пред БНР.

Според нея едно такова обединение трябва да се стреми към управление на държавата.

„Време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани“, каза Манолова. Тя посочи, че е сигурна, че „Изправи се.БГ“ ще прескочат парламентарната бариера.

Сред потенциалните си нови партньори Мая Манолова не посочи партия „Има такъв народ“, която до думите ѝ „има други планове“.

„Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента. По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа. Това се видя в 46-ото НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“, заяви Манолова пред БНР.

- реклама -