Манолова Мая Манолова, Николай Хаджигенов, партии, правителство

Манолова: „Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим“ е лозунгът на това Народно събрание.

Мая Манолова, ИБГНИ: „Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим“ се превръща в принцип на това Народно събрние.

Много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим“ се превръща в принцип на това Народно събрние. Това каза председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в декларация от името на група.

„Само 26 заседания. Нека да отбележим, че за 26 парламентарни заседания, този парламент направи повече, отколкото беше свършено в управлението на ГЕРБ, в кабинетите на Борисов, защото след 12 години бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора и след 12 години беше повишено майчинството“, заяви още Мая Манолова.

Мая Манолова направи лапсус и нарече групата си „Изправи се БГ! Ние идвахме“, на което депутатите от залата реагираха по различен начин и прекъснаха за кратко декларацията й.

„За съжаление това Народно събрание не се справи с предизвикателството да извърши истински промени в съдебната система. Единственото, което успяхме да направим е закриването на бюрото при главния прокурор, преместено в Министерство на правосъдието. За съжаление за втори парламента Законът за съдебната власт минава само на първо четене. по този начин тези бухалки на властта, ще проъдлжат да си разчистват сметките през неудобните и през следващите месеци. Защо? Защото съпротивата срещу истинската съдебна реформа в този парламент беше огромна. Наистина принципът много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да го направим, се превръща в принцип на това Народно събрние“, заяви още Мая Манолова.

- реклама -