Роберто Манчини
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Манчини: Имам отлични спомени от София, искам още

Селекционерът на Италия Роберто Манчини демонстрира дипломатичност от много високо ниво на официалната пресконференция преди двубоя с България утре. „България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега. Но в момента със сигурност не преживява най-добрия си момент, защото прави смяна на генерациите“, заяви Манчини.

Лъвовете посрещат четирикратните световни шампиони в неделя от 21:45 часа. Манчини обяви, че ще направи промени в състава си, който започна срещу Северна Ирландия. „Три, четири или пет смени ще направим, но ще преценим утре. Трябва да видим как се чувстват играчите. Белоти може да ни даде свежест, тъй като преди три дни почива. Евентуално ми притеснение, че Италия никога не е побеждавала в София, макар че е фаворит в повечето мачове. Това показва, че всички мачове трябва да се играят с пълна концентрация“, добави той.

Манчини си припомни за мач от КЕШ през 1992 година. Тогава той е в Сампдория и играе срещу Цървена Звезда в София. „Два пъти съм идвал да играя тук. Мачът с Цървена звезда ни закара на финала, така че спомените ми са перфектни. Надявам се утре също да бъде така“, каза селекционерът на Италия.

Бонучи: Италия винаги играе трудно тук

Централният защитник Леонардо Бонучи изтъкна, че също е наясно, че Италия играе трудно в София. „България показа през второто полувреме срещу Швейцария, че може да създава проблеми. Няма да е лесен мач – Италия винаги играе трудно тук. Няма специален футболист, който да отлича, гледахме видео на България, това, което ни притеснява повече, е колективът. Отборът на България има потенциал. Нашата цел обаче е да се класираме за Катар възможно най-рано“, коментира Бонучи.

- реклама -