Манчестър Сити
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Манчестър Сити няма да освобождава служители в кризата

Манчестър Сити обяви, че няма да пусне в принудителен отпуск нито един от служителите си по време на кризата с коронавируса и няма да се възползва от програмата на правителството на Великобритания за изплащане на 80 процента от заплатите на работниците.

Миналата седмица Тотнъм и Ливърпул решиха да освободят временно целия си персонал. Така възнагражденията на служителите ще бъдат поети от държавната хазна. Това доведе до сериозни критики, тъй като двата клуба имат обща печалба от над 150 милиона паунда за последната финансова година. Дори и фен групи на Ливърпул и Тотнъм протестираха срещу решенията.

Сити обаче няма да процедира по същия начин. „Можем да потвърдим, че с решение на президента и управленския борд Манчестър Сити няма да се възползва от правителствената схема. Решени сме да защитим нашите служители, техните работни места и нашия бизнес. В същото време правим всичко възможно, за да подкрепяме нашата общност в тези изключително трудни времена“, заявиха от клуба.

Освен Ливърпул и Тотнъм, Нюкасъл, Норич и Борнемут също пуснаха служителите си в принудителен отпуск. Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал все още не са обявили плановете за времето на кризата. Очаква се обаче те да последват примера на Манчестър Сити и да поемат изцяло заплатите на персонала си.

- реклама -