Марез, Сити
Съвсем скоро Рияд Марез може да стане съотборник на Илкай Гюндоган в Манчестър Сити

Манчестър Сити чупи рекорда си със 68 млн. евро за Марез

Манчестър Сити ще счупи трансферния си рекорд, за да привлече Рияд Марез. Сити ще плати 60 млн. паунда (около 68 млн. евро) на Лестър за алжиреца. Очаква се сделката да обявена съвсем скоро и халфът да бъде представен до петък. Заедно с различните клаузи и бонуси сумата може да нарасне до 75 млн. паунда.

Шампионът на Англия опита да вземе Марез още през януари. Тогава Пеп Гуардиола го поиска, след като Алексис Санчес избра Юнайтед пред Сити. Лестър обаче отказа небесносините с цена от 95 млн. паунда.

Още подробности и цифри по сделката за Марез

Шампионът на Англия вече е направил формална оферта. Трансферът обаче се бавеше по две причини. Първата – Лестър искаше крилото Патрик Робъртс като част от сделката. Лисиците обаче вече са се отказали от това си желание. Втората причина – Марез настояваше, че клубът му дължи сериозна сума. Според информациите обаче и той е намалил сериозно претенциите си.

Решение за бъдещето на Харт

Очаква се съвсем скоро Гуардиола да вземе решение и за бъдещето на Джо Харт. Вратарят участва в понеделнишката открита тренировка, но едва ли ще остане в клуба. 31-годишният Харт бе пращан под наем в последните два сезона.

Третият вратар на шампиона – Ангъс Гън – пък е на път към Саутхемптън.

- реклама -