Мълния удари 30-годишен мъж в „Младост“, стълб гори в близост до Халите (Обновява се)

Мълния удари 30-годишен мъж в „Младост“. Сигналът към Спешна помощ е получен в 18:53 часа. Спешните медици все още са на мястото на инцидента. Спешна помощ засега не дават повече информация за състоянието на мъжа.

Мълния удари млад мъж в София, научи bTV. Мъжът е на 30 години, а инцидентът е станал малко преди 19:00 часа, близо до бензиностанция в столичния квартал „Младост“-1.

Мъжът се е отървал като по чудо, като от Спешна помощ потвърдиха специално пред bTV, че има постъпил такъв сигнал в късния следобед. По първоначална информация, младият мъж се е разминал с изгаряния по ръцете и по краката.

Екип на Спешна помощ е пристигнал на място и е оказал първа помощ на пострадалия, като мъжът е откаран към най-близкото медицинско заведение – Окръжна болница.

Токът буквално е преминал по тялото на 30-годишния мъж, като той е извадил невероятен късмет, защото мълнията е паднала до него.

Стълб гори в опасна близост до Халите в София. Това стана ясно от кадри в социалните мрежи. Все още няма информация дали самите Хали горят.

Предполага се, че е паднал гръм, който е възпламенил електрическия стълб.

Движението на трамваие в района е спряно.

Снимки: Георги Димитров

В последните няколко часа в София е същински апокалипсис, а бурята не стихва. Градушка с размерите на орех удари първо столичните квартали Студентски град, „Мусагеница“ и отделните части на ж.к. „Младост“, където движението след 16:00 часа беше почти невъзможно.

Паникьосани шофьори, които бурята и градушката хванаха в движение се чудеха как да предпазят автомобилите си и къде да се скрият с надеждата за по-малко щети. Около основните булеварди на София задръстванията се превърнаха за кратко в километрични.

Най-силно валя в столичните квартали „Младост“ и „Студентски град“.  Градушка с размерите на орех се изсипа в

столичните квартали „Младост“, „Студентски град“ „Дружба“, „Дървеница“ и др.

„В „Дружба“ настана потоп. С градушка. Не съм виждала такъв порой от години“, пишат очевидци във фейсбук. По първоначални данни има наводнения в детска градина и мол. Читатели на FN и зрители на bTV ни изпратиха видеокадри. На някои от тях се вижда как градушката

е изпочупила прозорец на автомобил.

Снимки бяха публикувани и във Фейсбук страницата Меteo Bulgaria.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено