стрес
Родителите на Димо пред болницата в Русе

Малкият Димо е в силен стрес

3-годишният Димо, който преживя 5 дни сам в гората се възстановява, но е в силен стрес. Това съобщиха от русенската болница, където момченцето бе настанено вчера, след като бе открито от комбайнери в нива.

Детето има инфекция в следствие на силно обезводняване. Лекарите са обработили всички драскотини по кожата му и са го обезпаразитили. Те съобщават, че Димо е контактен, но е много стресиран.

„Детето е много уплашено от това, което се е случило с него. То се е изгубило от дома си, изгубило се от най-близките си хора, попаднало е отново в непозната среда. Макар и болница, тя е непозната за него“, каза д-р Йосиф Новаков от УМБАЛ-Русе.

стрес
Комбайнерите, които откриха малкия Димо в нивата си

Засега Димо ще остане още няколко дни в интензивното отделение. При него се допускат единствено родителите му, и то в определените часове за свиждане. Първа го е видяла майка му Албена, която не може да скрие радостта си, че синът й е жив. Бащата Емил е благодарен на комбайнерите, които намериха момченцето, на полицаите, на хората от селата и всички доброволци, които не са се отказали и до последно търсели детето. „Синът ми оцеля, има Господ, Господ го храни. Ние вярвахме, просто се молихме на Господ. Никога няма да забравя това, което преживях“, каза той.

Ако възстановяването на Димо върви нормално, следващата седмица детето ще бъде преместено в детското отделение, където с него ще може да бъде и майка му. С момченцето ще работи и психолог.

- реклама -