Макрон
сн. БГНЕС

Макрон вече няма симптоми на COVID-19

Френският президент Еманюел Макрон вече няма симптоми на COVID-19, съобщиха от кабинета му, седмица след като той даде положителен тест за коронавирус, съобщи АФП.

Президентът, който беше в самоизолация в официална резиденция близо до Париж, откъдето ръководеше срещи дистанционни, вече не трябва да остава в карантина, добави Елисейският дворец. Макрон „не показва симптоми на този етап“, се казва в изявлението и „следователно изолацията на президента може да приключи след седем дни“.

По време на самоизолацията си Макрон беше отговорен за „основните въпроси на текущите дела на страната ни“ и ще продължи да го прави през следващите часове и дни, се казва в съобщението.

Макрон, който миналия четвъртък даде положителен тест за вируса, показваше симптоми на умора, кашлица и мускулни болки, обещава с всеки ден здравето му да се оправя.

От неговия кабинет съобщиха за „признаци на подобрение“ за първи път в сряда, след като в предишни изявления състоянието на 43-годишния президент се описваше като „стабилно“.

- реклама -