Макрон се кара на израелски полицаи в храм в Йерусалим- ВИДЕО

Френският президент Еманюел Макрон влезе в разправия с полицията в стария град на Йерусалим.

Както може да се види от разпространено в социалните мрежи видео, Макрон гневно говори по адрес на полицаите.

„Не ми харесва това, което направихте пред мен, излезте“, казва френският президент и сочи на полицая с пръст към изхода зад него.

„Имаме прекрасен свят. Вие вършите чудесна работа в града, оценявам. Моля, спазвайте правилата, каквито са от векове. Те няма да се променят с мен. Моля, всички спазвайте правилата“, добави Макрон и влезе вътре.

Както изяснява вестник „Йедиот Ахронот“ на входа на базиликата „Света Ане“ са се развили събитията. Макрон бил възмутен от това, че полицаите влезли преди него в храма.

Подобен инцидент се случи през 1996 г. по време на посещение в Йерусалим на тогавашния френски президент Жак Ширак.

По-рано в сряда Макрон присъства на работна закуска с израелския премиер Бенямин Нетаняху в навечерието на откриването на петия Световен форум за възпоменание на Холокоста, посветен на 75-годишнината от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Освиенцим от съветските войски. На срещата бяха обсъдени регионални въпроси и въпроси за сигурността. Израелският премиер също призова френския президент да се присъедини към санкциите срещу Иран и му благодари за неговата ясна позиция относно осъждането на антисемитизма.

- реклама -