Макрон рекламира Варна (Снимка)

Френският президент рекламира Варна. Градът е споменат на първо място сред други градове като предпочитана дестинация от Еманюел Макрон.

Това става по време на рубриката „Отговори на младите за Европа“ в социална мрежа, популярна сред младежите. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

В Инстаграм Макрон коментира любопитни за французите теми. Така един от въпросите беше „Коя дестинация бихте ни посъветвали да посетим в Европа?“.
Макрон отговори, като реално рекламира Варна : „Бих Ви посъветвал да отидете във Варна“.

„Европа създаде повече истории, отколкото може да усвои, и това прави нашият континент съкровище. Ето защо никога не трябва да спирате да го цените“, казва още Макрон.

В своя „лента“ в „Инстаграм“ за културното и историческо богатство на Европа той започва именно с морската столица обиколката си из стария континент. Градът е нареден в едно видео заедно с Рим, Залцбург, Сплит и испанската Андалусия. Както и с ред други топ туристически дестинации на Стария континент.

Любопитното е, че сред тези дестинации само Рим е столица. Залцбург е австрийски град, познат като домът на Моцарт, шоколада и австрийската изисканост. Сплит е един от най-живописните градове в Хърватия. Андалусия пък е втората по големина област в Испания, позната с впечатляващата си архитектура, плажове, фламенко и уникална кухня.

Източник: 24 часа

- реклама -