Макрон статус фейсбук български

Макрон е похарчил 26 000 евро за грим за 3 месеца като президент

Макар първата дама Бриджит Макрон да е тази, чийто външен вид постоянно е обект на коментари, френският президент Франсоа Макрон също държи да изглежда добре. Британският в. „Гардиън“ съобщава, че от идването си на власт през май държавният глава е похарчил 26 000 евро за грим.

След завръщането си от една от най-кратките президентски отпуски в съвременната френска история Макрон ще трябва да се справя с критиките не само срещу противоречивите си планове за реформа на френския трудов кодекс, но и заради това, че е похарчил значителна сума за грим и то едва за три месеца.

От встъпването си в длъжност през май 39-годишният лидер е получил две сметки за личен гримьор – едната за 10 000 евро, а другата за 16 000 евро. След съобщенията във френски медии от Елисейския дворец съобщиха, че гримьорите са били викани включително и по спешност, като в бъдеще разходите по това перо се очаква да бъдат значително по-малки.

„Сумата покрива различни услуги, включително пресконференции и чуждестранни пътувания, където въпросният човек е трябвало да пътува с него“, заявиха от президентството, признавайки, че сметките са високи, но „не колкото тези на неговия предшественик“ Франсоа Оланд.

Макрон, който получи прякора Юпитер по името на влиятелния римски бог, не е първият държавен глава, който плаща висока цена за това да изглежда добре.

Социалистът Оланд беше обвинен, че е платил 30 000 евро за грим и всеки месец дава по 9895 евро за личен фризьор. По-рано списание „Венити Ффеър“ съобщи, че бившият държавен глава Никола Саркози пък месечно е харчил по 8000 евро за грим.

- реклама -