Макрон обеща бързо възстановяване на френските владения в Карибско море след „Ирма“

Президентът на Франция Еманюел Макрон се зарече да намали бюрократичните процедури, за да помогне за по-бързото възстановяване на френските владения в Карибско море, след като те пострадаха сериозно от преминаването на урагана „Ирма“.

Това предаде Ройтерс, като цитира изказване на френския президент, направено по време на посещението му на карибските острови, целящо да смекчи неодобрението за действията на правителството му, по време на преминаването на урагана,причинил смъртта на 43 души в региона.

„Свети Мартин ще се прероди, обещавам“, заяви Макрон, пред репортерите в град Пойнт-а-Питр, на френския остров Гваделупа.

„Ще променя всички правила и процедури, за да може работата да се върши по-бързо от всякога. Всичко ще бъде готово много бързо и ще бъде свършено добре, даже по-добре от преди“, заяви той.

Макрон

Френският президент съобщи, че 50 милиона евро ще бъдат предоставени по най-бързия възможен начин, а 2000 служители на реда, включително войници, вече са разположени в района, за да осигурят безопасността и реда.

Източник: Фокус

- реклама -