Мак Макклънг
Снимка: twitter.com/NBA

МакКлънг изуми НБА в конкурса по забивки – ВИДЕО

Мак МакКлънг спечели конкурса за забивки по време на Звездния уикенд на НБА. Той записа перфектен резултат от 50 точки на три от четирите си опита.

Преди МакКлънг да изправи зрителите и останалите баскетболисти на крака с невероятните си забивки, НБА откри Звездния уикенд с различни състезания за специални умения и традиционната надпревара за стрелба от тройката. Гардът Деймиан Лилард от Портланд Трейл Блейзърс завърши на първото място с 26 точки. Той спечели конкурса за далечни изстрели първи път в кариерата си.

Лилард победи гардовете на Индиана Пейсърс Бъди Хийлд (25 точки) и Тайрийс Хейлибъртън (17). Той участва в конкурса за тройки и през 2014 и 2019, но и в двата случая бе елиминиран в първия рунд. „Най-добрите стрелци в историята имат поне по един от тези трофеи, така че и на мен ми се искаше да го спечеля. Радвам се, че го направих и той е мой завинаги“, заяви Лилард.

Домакинското предимство се оказа ключово за Тийм Джаз и играчите Джордан Кларксън, Колин Секстън и Уолкър Кеслър, които спечелиха срещу Отбора на новобранците и Отбора на Антетокумбо във Vivint Arena. Те заслужиха общо 300 точки, включително 200 от надпреварата за прецизна стрелба.

МакКлънг беше привлечен от Филаделфия от G-Лигата през миналата седмица. Той спечели гвоздея в програмата с резултат 100:98 срещу Трей Мърфи от Ню Орлиънс Пеликанс. „Благодаря на НБА, че ми даде тази възможност. Ако ме искате тук, ще дойда и догодина“, заяви победителят. Любопитно е, че той има само два мача в НБА. Но пък е печелил конкурс по забивки като гимназист през 2018 г.

- реклама -