Макенроу Раонич

Макенроу и Раонич се разделиха

Легендарният тенисист Джон Макенроу спира съвместната си работа с Милош Раонич. Решението си 57-годишният американец обяви ден преди старта на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. „Tака животът ще бъде много по-лесен“, обясни Макенроу.

Специалистът и Милош първоначално имаха уговорка да работят заедно за сезона на трева, но след това решиха да удължат сътрудничеството си и за турнирите на твърда настилка. Явно обаче нещо се е променило през последните седмици, за да се стигне до решението на Макенроу. Сега в щаба на канадеца остават само Карлос Моя и Рикардо Пиати.

Раонич разполага с чудесен екип

„Милош има двама треньори. Аз бях поел ролята на съветник преди „Уимбълдън“. Той разполага с чудесен екип около себе си“, заяви Макенроу пред ESPN. Легендарният тенисист каза, че според него това е най-правилното решение на този етап. „През тази седмица бях с Милош, но разсъждавайки по въпроса и за негово добро, както и за доброто на работата ми в ESPN и аз мое добро, най-правилно е да спра точно в този момент. Откритото първенство на САЩ започва в понеделник, но той има своя щаб. Аз се оттеглям и му желая всичко най-хубаво. Най-добре е да се разделим, каза още Макенроу.

Раонич започва участието си в първия кръг на надпреварата в Ню Йорк с мач срещу Дъстин Браун (Гер).

- реклама -