Македонци-пришълци ядосаха местните в с. Рилци- не искат кмет, избран от чужди хора

Напрежение възникна по обяд днес пред секцията в село Рилци, община Благоевград. Местни хора се оплакаха, че хора, които никога не са били жители на селото гласуват при това със съдействието на полицията.

На място има полиция, близо 100-на са тези срещу които протестират местните, болшинството македонци и жители на околните села.

„Хора, които никога не са живели в селото, са регистрирани с цел да гласуват за да обърнат вота. Това са 87 македонци и 30-35 от други населени места. Между 8 и 10 от тях гласуваха.

Записаха ни личните карти, а те ни лук яли, ни лук мирисали. Успяха да влязат да гласуват 7-8 човека неправилно, които не живеят в селото с помощта на полицията. Това е същият пример като Несебър и Кресна, хора, които не живеят тука, а просто са регистрирани заради изборите. Полицаят държеше хората под строй да влязат да гласуват.

Ние сме подали сигнал в полицията още когато излязоха изборните списъци. Не бяха предприети мерки”, каза Ивайло Димитров. Той и приятелите му са категорични, че ще направят жива верига, за да не гласуват „пришълците”. Очаква се това да стане към 18:00 часа.

Източник: 24 часа

- реклама -