Македония предупреди: Идва нова вълна от бежанци!

Македония предупреди, че идва нова вълна от бежанци.

„Имаме данни за втора мигрантска вълна през това лято. Тя ще бъде съвсем по-различна от това, на което бяхме свидетели по време на първата вълна. Тази, втората вълна, вече е потеглила и тя се чувства в централния средиземноморски коридор“, това предупреждение отправи македонският президент Георге Иванов след среща във вътрешното министерство, на която присъстваха и ръководителите на разузнаването и на службите за сигурност. Тази среща е във връзка с очакваната втора мигрантска вълна.

Македония предупреди“ Голяма полза има от присъствието на полицейските служители от страните-членки на ЕС и балканския регион. Всички действия се изпълняват в пълна координация. Кризисният ни щаб ни информира ежедневно за всеки нелегален опит за прекосяване на държавната граница и отварянето на балканския регион“, подчерта Иванов.

Президентът на Македония уточни, че става въпрос за вълна, идваща от Египет, където в момента има 5 млн. мигранти, а по границите на Судан техният брой на потенциални мигранти надхвърля 20 млн. души.

Македония предупредиМиналата година през територията на Република Македония минаха над 750 000 мигранти. Всички те идваха от съседна Гърция организирано до македонския граничен град Гевгелия. Там бе създаден и нелегалния лагер в Идомени.

В началото на месец март властите в Скопие затвориха т.нар. Балкански маршрут и по този начин спряха преминаването на нелегалните мигранти към страните от Западна Европа.

В началото на този месец Гърция бе принудена да премахне нелегалния лагер в Сехово, където в продължение на три месеца държеше близо 10 000 мигранти, въпреки официалното закриване на „Балканския маршрут“ от Брюксел на 7-ми март.

- реклама -