Макдоналдс

Макдоналдс минава на здравословна вълна

„Макдоналдс“ минава на здравословна вълна и премахва някои вредни съставки от храните си, съобщава АП.

Промяната е във връзка с решението на ръководството на веригата да се преориентира към по-здравословно меню.

Очаква се в процеса на приготвяне на храната в „Макдоналдс“ да спрат да се използват изкуствени консерванти.

В хлебчетата за бургерите вече няма да се добавя царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.

Миналата година компанията спря да използва маргарин в мъфините.

През последните три години ресторантите „Макдоналдс“ в САЩ отбелязаха рязък спад на броя клиенти.

Конкурентите на прочутата верига за бързо хранене успяха да убедят американците да залагат все по-често на органична, здравословна и био храна.

- реклама -