Майсторка на био печива ще прави здравословна лимоновата торта за сватбата на принц Хари – ВИДЕО

Британският принц Хари и годеницата му Меган Маркъл избраха сладкаря, който да изпече тортата за сватбения им ден на 19 май

Двамата се спряха на известната лондонска сладкарка Клер Птак, която предлага произведенията си в пекарната Violet Bakery („Вайълет бейкъри”) в Западен Лондон.

Хари и Меган са поръчали лимонова торта с аромат на бъз. Сладкишът ще бъде украсен със маслен крем и истински цветя и цветчета бъз. В съобщение на двореца Кенсингтън се казва, че Птак ще направи торта, която ще се отличава с подчертан пролетен вкус.

Клер Птак е израсла в Калифорния и в печивата си предпочита да използва био и сезонни съставки. Тя е ученичка на известната американска ресторантьорка и майстор готвачка Алис Уотърс, „майка” на съвременната американска кухня.

Известно време е работила в нейния ресторант Chez Panisse в Бъркли, щата Калифорния. След това през 2005 се мести в Лондон и през 2010 открива пекарната Violet Bakery.

Мегън Маркъл, която имаше блог за здравословен живот The Tig, е вземала интервю от Клер Птак за сайта си. След годежа с принц Хари, Мегън Маркъл вече не води блога си.

Клер Птак е очарована и поласкана, че е предпочетена от височайшата двойка и подчерта в изявление, че очевидно споделят един и същи вкус по отношение на продуктите.

Шеф Джейми Оливър каза, че Клер Птак е и негов избор за създател на сладкиши.

- реклама -