Майнц, Лихте
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Майнц връща Хайдел и Шмид, за да намерят треньор

Майнц връща на работа в клуба бившия спортен директор Кристиан Хайдел и бившия треньор Мартин Шмид. Тяхната задача ще е да намерят заместник на досегашния треньор Ян-Мориц Лихте. Лихте беше уволнен снощи.

И Хайдел, и Шмид ще заемат нови позиции. Хайдел влиза в Борда на директорите на мястото на Роувен Шрьодер. 57-годишният бивш спортен директор изкара последните месеци във ваканция в Майорка. 35-годишният Шмид беше треньор на Майнц до 2017-а. Сега той се връща като спортен директор. Двамата трябва спешно да намерят нов треньор, тъй като паузата в Бундеслигата свършва на втори януари.

Ян-Мориц Лихте беше назначен през септември. Той обаче записа само една победа начело на червените. Все пак президентът на Майнц Щефан Хофман обяви, че той получи друга работа в клуба. Засега тимът се води от асистента му Ян Зийверт.

Според информация на „Кикер“ фаворит за нов треньор е бившият играч на клуба Бо Свенсон. 41-годишният датчанин изкара седем сезона на „Брухвег“ между 2007-а и 2014-а. После той беше треньор на младежка формация. В момента Свенсон е треньор в Лайферинг – клуб, близък до Залцбург.

- реклама -