Майката на Деми Ловато наруши мълчанието за свръхдозата на дъщеря си

Майката на Деми Ловато – Диана Де ла Гарза, даде телевизионно интервю, в което за първи път коментира свръхдозата на дъщеря си.

С разрешението на дъщеря си Де Ла Гарза разговаря с Нюзмакс ТВ за това как е реагирала, когато за първи път е научила за случилото се с Ловато през юли. Тя разкри, че дъщеря й е била в „критично състояние“ в продължение на два дни и че няма представа дали Деми ще го преодолее или не.

„Все още ми е много трудно да говоря за това… Всъщност погледнах телефона си и всички онези текстове започнаха да излизат“, цитира интервюто Контактмюзик.

Тя разказва, че е видяла поток от послания, съобщавайки неща като: „Току-що чух новините, съжалявам“, „Моля се за семейството на Деми“.

„Бях в шок. Мислех си, какво става… Сърцето ми просто спря“, споделя майката на звездата.

Първоначалните съобщения за предозирането на Ловато предполагат, че е взела хероин, но последвалите тестове показват, че е употребила много силни и пристрастяващи болкоуспокоителни.

След като разговаряла с асистента на дъщеря си Келси, Де Ла Гарза и други близки членове на семейството се втурнали към медицинския център „Седарс-Синай“ в Лос Анджелис, за да бъдат с нея.

„Отидохме в спешното отделение, за да бъдем до нея, а тя изобщо не изглеждаше добре“, спомня си майката. „Тя беше в лошо състояние, но й казах: Деми, аз съм тук. Обичам те … Тогава тя ми каза: Аз също те обичам. От този момент нататък никога не съм си позволявала да мисля, че нещата няма да бъдат наред.“

Що се отнася до възстановяването на нейната 26-годишна дъщеря, майка й добави: „Мога честно да кажа днес, че тя се справя много добре. Здрава и щастлива е, работи върху своето лечение и получава помощта, от която се нуждае.“

Де Ла Гарза говори и за вълната на пристрастяване към наркотиците, която в момента разтърсва Америка.

„Не разбирате, че идва и това е страшното“, обясни тя. Наркотичната криза в Америка е на епидемично ниво и хората не разбират това, докато не започнат да я изследват… След инцидента започнах проучване как наркотиците убиват децата ни … На всеки 15 минути някой умира от свръхдоза … Искам да направя каквото мога в тази битка и да се боря с помощта на всеки, който е готов да ми помогне.“

- реклама -