Майката на близнаците, настанени в болница, се барикадира в дома си и отказва контакт със социалните

38-годишната пловдивчанка Иванка Стефанова, чиито близнаци бяха настанени в
болница с наранявания, се е барикадирала в дома си. Тя не отговаря нито на телефона си, нито на позвъняванията на вратата и не желае никакъв контакт със социални работници и служители от отдела за „Закрила на детето“.

Това съобщи шефът на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева. Тя добави, че по-късно днес социалните ще се опитат да установят контакт с майката с помощта на полицията.

 3-годишните близначета бяха приети в Университетската болница „Св
Георги“ в понеделник вечерта. Момченцето е със спукан череп и в дълбока кома. Момиченцето е с охлузване на окото.

„Нямаме все още информация, дали децата са бити от майка си, но при всички случаи за нас е ясно, че са жертва на емоционално насилие от нейна страна. Съседите изобщо не са чували детски плач, не са виждали Стефанова да ги разхожда навън, което е много притеснително“, каза Надя Танева. По думите й следващата седмица момиченцето ще бъде преместено в друга клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, където ще бъде с придружител.

Бабата на децата по бащина линия, която е от Стамболийски, е изявила желание да се грижи за внуците си. Според социалните обаче децата трябва първо да се възстановят.

Единият вариант, който се обсъжда, е да бъдат настанени в приемно семейство, ако лекарите сметнат, че физическото им състояние го позволява. Другият вариант е да отидат в център с постоянна медицинска грижа.

- реклама -