майка

Майката, която изостави болното си дете: Нямам нито пари, нито възможност да се грижа за нея

Майката, която изостави болното си дете, което се нужда от сърдечна трансплантация заяви, че няма възможност да се грижи за него. 27-годишната жена има общо четири деца и заедно с тях живее в стара барака край пазарджишкото село Левски.

„Също имам още три ученици. Не мога да ги изоставя в момента сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болницата. И трябва детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз това предприех това да оставя детето. Защото аз нямам понятие нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея”, Десислава Щерева.

Майката, която е безработна, не крие, че има и финансов мотив за решението й. „Тя получава 350 лева пенсия. Аз за какво да ги дам – дали за храна, дали за лекарства, само за лекарствата й не стигат”, посочва още тя.

По цяла нощ плача

„Защо го изоставих? Защото сме в трудно положение. Мъчно ми е. Даже ми е много мъчно. Не заспивам“, разказва още Десислава.

От миналата година, когато лекарите поставили на детето диагнозата кардиомиопатия, трябвало непрекъснато да ходят по болници, защото състоянието й се влошило.

Междувременно стана ясно, че момиченцето ще бъде настанено в кризисен център от семеен тип. Засега обаче майката отказва да подпише декларация то да отиде в приемно семейство.

Според лекуващия лекар единственият шанс детето да бъде спасено е трансплантацията. Включено е в списъка на чакащите. „Аз искам да ме чуе целият свят. Искам да се намери донор за моето дете, за да може да си я прибирам. Не знам другите какво говорят и какво правят, за децата ми съм си добра майка”, каза още майката на изоставеното дете.

източник: Нова

- реклама -