Майката на Кари Фишър почина ден след дъщеря си

Майката на Кари Фишър – актрисата Деби Рейнолдс почина ден след дъщеря си.

Звездата от легендарния мюзикъл на 50-те Singin’ in the Rain е преживяла тежък сърдечен удар след случилото се с дъщеря й. Това обяви официално синът на актрисата Тод Фишър за сп. „Варайъти“.

„Тя просто искаше да е с Кери“, сподели той след загубата и на сестра си, и на майка си само в рамките на ден.
Деби Рейнолдс и Кари Фишър в Лас Вегас - 28 юли 1971г.
Деби Рейнолдс и Кари Фишър в Лас Вегас – 28 юли 1971г.

Деби Рейнолдс беше хоспитализирана по спешност преди броени часове. Американски медии изразиха предположение, че става дума за сърдечен удар, но официално потвърждение нямаше.

Предполага се, че 84-годишната актриса е била в дома си, заедно със сина си Тод Фишър и е обсъждала с него погребението на дъщеря си, когато й е прилошало и се е наложило да бъде откарано спешно в болница.

Родена в Деня на шегата през 1932 година в Ел Пасо, Тексас, като Мери Франсис Рейнолдс, Деби се мести с родителите си и своя брат в Бърбанк, Калифорния, когато е на седем.

Нат Кинг Кол, Деби Рейнолдс и Еди Фишър - 4 април 1957 г.
Нат Кинг Кол, Деби Рейнолдс и Еди Фишър – 4 април 1957 г.

На 16 години, тя участва в местен конкурс за красота, спонсориран от самолетите „Локхийд“. Тя печели, благодарение повече заради изпълнението си на песента I’m Just A Square in a Social Circle на Бети Хътън, отколкото заради красотата си. Двама от съдиите са търсачи на таланти за „Уорнър Брос“ и „Ем Джи Ем“ така тя получава първата си покана за прослушване. Още от първия опит „Уорнър Брос“ я взимат, а Джак Уорнър променя името й на „Деби“.

Деби Рейнолд и Чък Норис - 29 март 1967 г.
Деби Рейнолд и Чък Норис – 29 март 1967 г.

Екранният си дебют тя прави с Джун Хейвър и Джеймс Бартън в „Дъщерята на Роузи О. Грейди“. Първият й голям пробив идва с мюзикъла на „Три малки думички“ с Фред Астер и Ред Скелтън. След участие в мюзикъла „Две седмици любов“, легендарният Л. Б. Мейър я избира за главната женска роля в превърналият се в един от най-великите екранни мюзикъли на всички времена „Аз пея под дъжда“ заедно с Джийн Кели и Доналд О’Конър. И до днес това е най-известната й роля в киното.

Деби Рейнолд, Еди Фишър и Елизабет Тейлър - 19 юни 1958 г.
Деби Рейнолд, Еди Фишър и Елизабет Тейлър – 19 юни 1958 г.
Във филмографията й са включени над 80 продукции. Миналата година тя се превърна в 51-вия носител на Наградата за цялостен принос на Гилдията на филмовите актьори в САЩ.

Животът си обаче Деби Рейнолдс не посвещава единствено на филмовата си кариера. Тя развива професионално и други свои страсти – тази на стилист, интериорен дизайнер и брачен съветник. В края на 70-те тя дори основава танцово студио в Холивуд, за да помогне на младите таланти и да им осигури пространство за репетиции. Също създава и колекция, която да запази спомена за първия половин век на филмопроизводство в САЩ.

Заради активната си благотворителна дейност миналата година тя получи Наградата на Джийн Хършолт за приноса си към хуманитарната дейност. Тя събира над 30 милиона долара за лечението на хора с психически заболявания и за кампании за преодоляване на негативните обществени нагласи към тях (в знак на подкрепа към дъщеря си Кери, която страда от биполярно разстройство).

- реклама -