Майкъл Мур

Майкъл Мур пуска още един филм за Доналд Тръмп

Американският режисьор Майкъл Мур подготвя документален филм за Доналд Тръмп, озаглавен „11/9 по Фаренхайт” (Fahrenheit 11/9). Заглавието е намигане към предишен негов филм „9/11 по Фаренхайт” (Fahrenheit 9/11) и с датата от последните президентски избори в САЩ.

„Да, направих филма, за да се измъкнем от този бордей”, написа в „Туитър” режисьорът с шапката в съобщение по повод на статия в сайта на списание „Варайъти” (Variety).
„Независимо от разкритията, той остава на мястото си. Фактите, реалността, умът не могат да го засегнат. Дори, когато се самонаранява, той се изправя на следващия ден и продължава да пише в „Туитър”. Всичко това свършва в този филм“, казва Майкъл Мур във „Варайъти”.

Според сайта, продуцентите Боб и Харви Уейнстей са придобили филмовите права за целия свят чрез една от своите компании Fellowship Adventure Group, същата, която продуцира „9/11 по Фаренхайт”.

„9/11 по Фаренхайт“ беше повратна точка в кариерата на Майкъл Мур. Филмът му донесе „Златна палма” в Кан през 2004 година.

Политически ангажиран и решително определящ се в лявата част на политическото пространство, Майкъл Мур се опитваше да мобилизира общественото мнение срещу Доналд Тръмп по време на президентската кампания. Мур бе един от малкото, който предупреждаваше, че Тръмп може да бъде избран.

През октомври той направи документалния филм „Майкъл Мур в Тръмпландия“.

В края на юли 60-годишният Мур ще дебютира с моноспектакъла, който разказва за пътя на Доналд Тръмп. Спектакълът ще бъде показан на Бродуей в Ню Йорк.

- реклама -