Майкъл Мур
сн: Тhe Guardian

Режисьорът Майкъл Мур подкрепи скандална пиеса, оприличаваща Тръмп с Цезар

Скандалният американски режисьор Майкъл Мур дари 10 000 долара на театър в Ню Йорк, който организира спорна постановка на Юлий Цезар, в която римският император има забележителна прилика с Доналд Тръмп.

Пиесата, в която Цезар се появява като рус бизнесмен и е женен за жена с осезаем славянски акцент – подобно на Мелания Тръмп – беше силно критикувана от прорепубликанските медии, които осъдиха сцената с убийството като призив за атака срещу президента.

63-годишният режисьор и опонент на Тръмп публикува в социалната мрежа снимка на чека за „Обществен театър“ и призова почитателите си да подкрепят проекта.

В същото време основни спонсори отказаха подкрепата си за публичния театър

Конфликтът избухна още преди пиесата да се появи на театралния фестивал „Шекспир в парка“ в Сентръл парк в Ню Йорк. Спонсорите от „Делта еърлайнс“ и „Бенк ъф Америка“ по-късно обявиха, че оттеглят подкрепата си.

Много други граждани обаче излязоха в подкрепа на театъра и обявиха намерението си да дарят средства.

Миналия месец Майкъл Мур съобщи, че работи върху документален филм за Тръмп, озаглавен „Фаренхайт 11/9“ – с намигване към датата, на която бизнесменът беше избран за президент на Съединените щати.

- реклама -