Майкъл Кийтън
Майкъл Кийтън със сина си Шон Дъглас и режисьора Лий Ханкок

Майкъл Кийтън със звезда на Алеята на славата в Холивуд

Американският актьор Майкъл Кийтън получи честта да има собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд. Той получи 2585-тата звезда в категорията игрално кино.

Майкъл Кийтън
Майкъл Кийтън и сина му Шон Дъглас по време на церемонията

Историята на един холивудски сладур

Роден през 1951 година като Майкъл Джон Дъглас, актьрът не искал да го бъркат с известния син на Кърк Дъглас, заради което сменил името си.

Интересната история, свързана с псевдонима му е, че той напълно случайно взима фамилията на друга холивудска звезда – Даян Кийтън. Той възнамерявал по-късно да смени името, не междувременно става известен имено с тази фамилия. По-късно Майкъл се обажда на „кръстницата“ си да й благодари, но двамата така и никога не се срещат лично.

Майкъл Кийтън
Майкъл Кийтън дебютира в „Нощна смяна“ (1982) на режисьора Рон Хауард, в ексцентрична роля. До момента той има повече от 60 роли в киното, като много пари и световна слава му донася двойната роля в „Батман„.
Майкъл Кийтън е разведен. Жени се е само веднъж – за актрисата и сценарист Каролайн Макуилямс, от която има син – Шон Дъглас, който е автор на песни. Съвместният живот на двамата продължава 8 години (1982-1990). После Майкъл Кийтън се увлича по актрисата Кортни Кокс, двамата обаче се разделят през 1996 г. и оттогава до днес Майкъл е един от най-известните ергени в Холивуд.

- реклама -