Майка умори бебето си от глад и жажда, оставила го само за седмица

Тридесет и седем годишна жителка на Милано бе задържана и обвинена в предумишлено убийство, след като оставила детето си, на годинка и половина, у дома само в продължение на седем дни и то умряло от глад и жажда и от липсата на основни грижи, съобщават РАИ Нюз и Ти Джи Ком 24.

На 14 юли Алесия Пифери изкъпала малката Диана, сменила й памперса и после я оставил в леглото й със шише с мляко и биберон. След това жената заминала за Лефе, в провинция Бергамо, при настоящия си приятел, който не е биологичен баща на детето. На него Алесия Пифери разказала, че е изпратила дъщеря си на море с леля й.

Когато след седмица Пифери се прибрала в жилището си в Милано, тя намерила детето мъртво. Подала сигнал в „Бърза помощ“, а после лекарите се обадили в полицията. Жената била задържана и по време на разпитите нито плакала, нито проявила някакви угризения, а само казала: „Знаех, че ще стане така“.

В жилището било открито наполовина празно шишенце от медикамента EN (Delorazepam), който е силно успокояващо средство, използвано срещу състояния на безпокойство и безсъние. Разследващите случая подозират, че майката е давала редовно от него на детето и че може да му е дала от медикамента и когато го е оставила само за близо седмица.

Не веднъж майката е оставяла детето си само, разказват още разследващите. А съседи на жената твърдят, че тя се представяла за детски психолог и че до последно не си била дала сметка, че е бременна.

Потресени жители на Милано вчера завързаха бели балони с името на малката Диана, изписано върху тях, на прозорците и на оградата на блока, в който тя живеела с майка си.

- реклама -