избягали

Майка и трите й дъщери, избягали от войната в Сирия, разказват как живеят в България

Майка бяга от Сирия в разгара на войната, заедно с трите си дъщери, и съдбата ги довежда в България. Как живеят у нас? Какво ги вълнува и какви са страховете им? На тези въпроси търси отговор в новата си книга писателката Даян Шаер.

Романът „На моята майка Сирия“ излиза през юни и отново е вдъхновен от действителни събития.

След успеха на дебютния си роман „Има ли места в Рая?“, този път авторката ще разкрие защо главната героиня София избира България за свой втори дом, както и как успява да осигури подслон за семейства в Сирия.

За своя втори проект Даян Шаер споделя:

„Това е една история за важните неща в живота и моментите, в които губиш пътя пред себе си. Припомня за силата на душата и как звучи пулсът на забравените мечти. Пустинята винаги ще милее за своя дъжд така, както чужденецът за родината, но нека тази книга не бъде „Сбогом“ с родината, а едно ново „Здравей“ за душата, която съхранява в себе си цели светове, държави и истории“.

Авторката отново акцентира на изключителната сила на женския дух, като умело пресъздава една силна история, базирана на действителен случай. Освен откровената изповед на бежанката изданието съдържа много биографични моменти от живота на писателката.

Даян Шаер ще представи новата си книга в рамките на литературно турне в страната.

- реклама -