Майка с рак роди здраво момченце с цената на собствения си живот

32-годишна жена с диагноза рак на гърдата родиздраво момченце с цената на собствения си живот.

Раждането е извършено по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”.

Новороденото момченце е с тегло 910 гр., във видимо добро състояние. В момента детето е в интензивно отделение и се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано, заяви доц. Николай Доганов, който извърши цезаровото сечение.

Още докато бременността е била в ранен стадий, пациентката е диагностицирана с рак на гърдата и оперирана. Лекарите я съветват да прекъсне бременността, но тя не се отказва. Обяснява, че детето е много желано и отказва аборт, както и необходимите лъчетерапия и химиотерапия.

За съжаление болестта бързо напредва и при приемането й в „Майчин дом” жената вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Има и редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

„Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в страната, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, подчерта доц. Доганов.

- реклама -