бебета, Майчин дом, проплакаха, Коледа, Рождество Христово

Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще приема другото дете

Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще приема другото дете. Само една от двете майки е склонна да говори с медиите след избухването

на скандала с размяната на бебетата

в АГ-болница „Шейново“. Севда Михайлова споделя ексклузивно пред bTV, че вече месец е под огромен стрес. Вижте видеото тук!

Новината, че се грижи не за собствената си дъщеря, а за друго момиченце е тежък шок не само за нея, а и за цялото й семейство, включително и за по-далечните им роднини.

Севда обвинява за всичко болницата,

но също и другата майка – най-вече че още не се е свързала с нея и не може да прегърне биологичното си дете.

Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще приема другото дете

Екипът на bTV се среща със Севда Михайлова докато тя разхожда в парка (до къщата им в квартал Орландовци) бебето, което гледа вече 3 месеца. Малката се казва Ванеса. За Севда това е най-голямата радост в живота ѝ до момента, в който полицията ѝ съобщава, че гледа чуждо новородено.

„Като му дойде времето ще го видим,

живот и здраве“, каза Севда Михайлова, една от майките на разменените в АГ-болница „Шейново“ бебета. Социалните служители вече са я посетили. „Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте. Психиката ми повече не е наред, разбирате ли го това. Ето така всичко го направиха тия от болницата „Шейново“, казва още тя.

Въпреки че другото бебе не е нейно,

тя с любов отглежда вече 3 месеца чуждото. „Другата майка изобщо нито излиза, нито говори, нито ми звънни, нито нищо. Каква майка е това? Поне да ми звънне някакви обяснения да ми даде, нещо да ми каже. Тя само знае да се крие, това е“, обидена е Iевда.

Другата майка не отговаря

на поканите на bTV за интервю.

„От една страна детето ми е при друга майка, от друга – аз страдам в момента. Плюс, че съм свикнала с това дете, това трябва да го разберат тия хора, а не само да плашат и да ме обвиняват в разни глупости – че съм избягала, че трето, че пето. Искам просто всички да престанат вече, ето това е“, казва пред bTV Севда.

След като делото приключи,

децата трябва да бъдат върнати на биологичните си родители. Но Севда чувства и другото бебе като свое. „Ако кажат, ще ги си ги разменим, какво мога да направя. И с другото детенце ще свикна, това е, но искам да престанат да пишат разни глупости, ето това е“, категорична е майката.

Трима служители на болница „Шейново“ са с дисциплинарни наказания. Те са били санкционирани още преди излизането на доклада на „Медицински одит“, касаещ случая с размяната на двете бебета в здравното заведение. Това заяви изпълнителният директор на болница „Шейново” д-р Румен Велев.

„Докладът от „Медицински одит” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съвпаднаха с изводите от нашата вътрешна проверка. Трима души установихме, че са виновни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни наказания още в петък преди да получим доклада на „Медициснки одит”.  Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното отделение и дежурният лекар, който е изписал бебетата”, посочи той.

Старшата акушерка е освободена от заемания пост и е понижена в длъжност.

- реклама -