Майка на 5 години-невероятната история за малката Лина, жертва на рядко заболяване

Историята на Лина Медина фигурира в учебниците по медицина.

Тя ражда само на 5 години 7 месеца и 17 дни, което означава, че е забременяла месец-два преди петия си рожден ден.

Лина е родена на 27 септември 1933 година в Тикрапо, Перу. На 5-годишна възраст майка ѝ я завежда в болница заради нарасналия й стомах. Първоначално родителите й мислели, че е обладана от зли духове, но след прегледа д-р Гералдо Лосада установил бременност в осмия месец. Месец и половина след диагнозата, на 14 май 1939 година, Лина ражда момченце с цезарово сечение.

Тя е била способна да забременее на тази ранна възраст благодарение на рядкото заболяване преждевременен пубертет, тоест ранна поява на сексуално развитие.

Менструалният ѝ цикъл започва на 2 годинки и половина, а на 4 годинки вече имала оформени гърди. Когато лекарите я преглеждат на 5-годишна възраст, тя вече има напълно зрели полови органи.

Синът на Лина Медина е кръстен Гералдо на доктора и израства, мислейки майка си за своя сестра. Чак на 10-годишна възраст разбира коя всъщност е майка му. Той умира през 1979-а на 40 години от заболяване на костния мозък. Специалистите са категорични, че болестта няма нищо общо с факта, че е роден от 5-годишна майка.

Лина никога не разкрива кой е бащата на детето, нито обстоятелствата, при които е забременяла. Според статия в Associated Press от 1955-а, при индианците в селата в Андите, в каквото е родена и самата Лина, имало постоянни празници. Те често завършвали с оргии, в които които изнасилването не е необичайно.

И до днес мистерията с бременността на Лина остава загадка.

Според някои учени бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито клетки са се засадили в утробата на момичето още в периода на зародиш.

- реклама -