градина

Майкa и деца от столична детска градина са заразени с COVID-19

Майка и три деца, които посещават 185-та детска градина в столичния квартал „Дружба“ са с коронавирус.

„Веднага започнахме тестове и няма положителни проби засега сред персонала„, съобщи пред БНР столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината утре ще бъде затворена.

„Ясно е за съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души. Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас“, коментира още Йорданка Фандъкова.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът.

„Притеснена съм от събирането на много хора на едно място в затворени пространства, каквито са и дискотеките. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, но факт е, че заповедта на министъра позволява 50% от капацитета на заведенията да са заети. Разбирам желанието на младите хора, че искат да се забавляват, но разчитам на това, че те си дават сметка , че е опасно и за тях, повече и за техните близки“, допълни още Фандъкова.

- реклама -