Перник

Майка и дъщеря обвинени за убийството на бебето в пернишкия квартал „Тева“ – СНИМКИ

Окръжна прокуратура – Перник привлече към наказателна отговорност С.И. и В.Т. по обвинение за извършено убийство в съучастие на новородено дете – престъпление по чл. 116 от НК.

Това съобщават от обвинението.

Около 21:30 ч. на 13.08.2017 г. в Областна дирекция на МВР-Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал „Тева“.

Под ръководството на ОП – Перник веднага е било започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В резултат на проведеното разследване са установени извършителите на престъплението – С. И. и В. Т. Двете жени са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение.

Продължават да се събират доказателства за извършеното тежко престъпление.

Според източници на Flashnews, двете жени са майка и дъщеря – Симона и Ваня. Симона – на 20 години била бременна до събота. Майка й Ваня работела като санитарка в Трета градска болница в София. По всяка вероятност, младата жена е родила в дома си с помощта на майка си. Според данните от аутопсията, детето се е родило здраво, но в последствие е получило множество травми, несъвместими с живота. Според патоанатомите, то или е било удряно силно, или е било изхвърлено от голяма височина. Една от версиите е, че бебето е било изхвърлено от 7-ия етаж на блока, в който майката и бабата живеят.

Предстои изясняването на всички детайли по престъплението.

 

- реклама -