Матиас Майер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Матиас Майер спечели спускането в Бормио

Матиас Майер записа първа победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини от началото на сезона. Австриецът спечели спускането в италианския курорт Бормио.

Той регистрира време от 1 минута 57.32 секунди и изпревари с едва четири стотни сънародника си Винсент Крихмайер, който остана на втора позиция. Трети се нареди швейцарецът Урс Криенбюл, който остана на 6 стотни от победителя.

Състезанието бе белязано от лошото падане на французина Валентен Жира Мойне. Той загуби равновесие след скок и се озова зрелищно на земята, като имаше нужда от помощ, за да се изправи на крака. Прогнозите са обаче, че той няма сериозни травми.

Носителят на големия кристален глобус от миналия сезон Александър Омод Килде завърши на шеста позиция. Той добави 40 точки към актива си за генералното класиране и измести досегашния лидер Алекси Пинторо. Килде събра три точки повече от французина. Килде води и в класирането за дисциплината със 190 точки, 32 повече от втория Матиас Майер. На трето място е Райън Кокран-Сигъл от САЩ.

Това бе последен старт за мъжете за 2020 година. Следващото състезание е в Загреб на 6 януари в дисциплината слалом.

- реклама -