Мадона

Мадона: През цялата ми кариера съм жертва на сексизъм

Мадона сподели, че през цялата си кариера в музикалния бизнес е била жертва на „очевиден сексизъм, женомразство, постоянен тормоз и безмилостни злоупотреби“.

Това изказване направи тя по време на наградите на „Билборд“ за жени в музиката, които се проведоха този петък в Ню Йорк. Звездата спечели отличието Жена на годината и изнесе пламенна реч за предизвикателствата, пред които е била изправяна по пътя към успеха си.

Мадона – мразена и обичана

„Стоя пред вас като изтривалка. О, исках да кажа като жена в шоубизнеса. Благодаря ви, че признахте способността ми да продължа кариерата си 34 години въпреки очевиден сексизъм, женомразство, постоянен тормоз и безмилостни злоупотреби“

2016 Anna Wintour Costume Institute Gala Benefit

„Ако сте момиче трябва да спазвате правилата на играта. Позволено ви е да бъдете красива, сладка и секси. Но не се правете на много умна. Не може да имате мнение, изобщо не може да става въпрос затова при настоящото статукво“, каза тя.

В речта си поп-иконака, която в момента е на 58 години, призна, че е щастлива все още да е на сцената, когато толкова много звезди вече не са сред живите.

„Майкъл го няма. Тупак го няма. Принс го няма. Уитни я няма. Ейми Уайнхаус я няма. Дейвид Бауи го няма. Но аз все още се държа“, допълни певицата.

- реклама -